5 ting der kommer til deleøkonomi i fremtiden

1 år siden |  0 comments  |  Bytteøkonomi

 Deleøkonomi er en forsvarlig og solidarisk måde at udleve pengesager på. I et forhold med deleøkonomi ingen skilning imellem hvem der tjener mest, og ingen diskussion af hvem der måske fortjener pengene mere end andre. På et mere globalt plan skaber det også langt større fællesskab fordi man ejer og bruger tingene i fællesskab. Dette er derfor en løsning, som rigtig mange danskere vælger at benytte sig af. De er dog også nogle besværlige aspekter ved deleøkonomi, og derfor er der hele tiden nye koncepter i udvikling, som skal gøre denne økonomiform nemmere. Fem centrale er disse:

  • Internettet

  • Transport

  • Haver og grønne områder

  • Ferieboliger

  • Elektronisk udstyr


Et af de steder hvor der virkelig sker meget er på internettet. Her gør en række forholdsvis nyopstartede hjemmesider, eller hjemmesider som stadig er under udvikling, det langt nemmere at udleje eller udlåne sine ting. Det betyder at hvor det før i tiden kun var ens nærmiljø som eventuelt ville kunne få glæde af ens villighed til at udleje en bil, en lejlighed, en cykel eller noget helt tredje, er det nu alle med adgang til internet. Det handler også om transport, for her rykker deleøkonomien virkelig også. Særligt biler er der mange som lejer sammen og deles om.

Deleøkonomi spreder sig til alle aspekter af hverdagen


En tredje ting som vi vil se mere til i fremtiden er deling af haver og grønne områder. Det ses allerede mange steder i storbyerne, hvor adgang til haver for mange er sparsom. Herudover vil aspekter som delte ferieboliger og delt elektronisk udstyr helt sikkert også få en langt mere central rolle inden for området end før. Man kan altså sige at mange af de aspekter som før har været set som private, nu kommer til at indtage en mere offentlig og delevenlig position.EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

1 år siden

AirBNB – succeshistorien der kickstartede bytteøkonomi

AirBNB er inden for de seneste par år blevet et ord, som langt de fleste mennesker kender til. Dette er muligvis grundet mere end blot den nemmere og billigere måde at finde indkvartering på rejser. AirBNB er nemlig en del af en form for økonomisk tr...

1 år siden

Hvad er bytteøkonomi? - En kort introduktion

Bytteøkonomi betyder i ordets oprindelige forstand, at du bytter en varer uden at anvende penge som betalingsmiddel, en handel sker derfor kun mellem to personer, hvis de begge to har noget som den anden har brug for. I dag taler vi også om deleøkono...