Rejseguide: Kør-selv ferie i Europa

Når ferien skal foregå som kør-selv, giver det en masse fordele. Som familie har I mulighed for allerede at starte ferien på turen mod destinationen. Da Europa har så meget at byde på, hvorfor så ikke planlægge lidt oplevelser – dette vil især gavne børnene, og køreturen vil virke knap så lang. Der er dog en masse planlægning, når det hedder kør-selv ferie. Læs derfor med i denne guide, og få skabt et overblik, så I kan komme afsted på den bedste måde.

Gør bilen køreklar

Som noget af det første bør du sørge for, at bilen har været til eftersyn med eventuelle skavanker og mislyde. Når først I er kørt afsted, vil en eventuel småting være yderst generende.

Dernæst bør du have fokus på dæktrykket samt dækmønsteret. Dæktrykket kan blive påvirket, når bilen bliver pakket godt op, og dermed vil der komme ekstra vægt på. Det kan derfor være en god ide at få lidt ekstra luft i dækkene.

Dækmønsteret er mindst lige så vigtig som et optimalt dæktryk. Dine dæk må bestemt ikke være slidte, da nedslidte dæk kan påvirke sikkerheden. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du købe et par nye dæk. Disse kan nemt købes på Daek-guru.dk. Desuden er reglerne for dækmønstre flere steder i Europa skrappere end i Danmark, og dermed kan dette give bøder.

Endvidere bør der også sørges for, at dine vinduesviskere er i god stand, så sigtbarheden ikke bliver påvirket, samt at der er nok sprinklervæske på bilen, da dette er uundværligt i vintermånederne.

Forbered alt, der kan forberedes

Når du er sikker på, at bilen er topklar, bør du sørge for alt det praktiske. Der er en del dokumenter og andet udstyr, som bør være at finde i bilen, inden I kører afsted. Dette omfatter pas, kørekort, bilens registreringsattest samt det grønne og det røde forsikringskort.

Derudover er det en god ide at medbringe advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, førstehjælpskasse, alkoholtester, hvis du skal på ferie i Frankrig, den gule refleksvest, hvis du skal på ferie i blandt andet Italien, Spanien, Portugal eller Tyskland, samt ekstra pærer, da dette i nogle lande er lovpligtigt.

Hvis du har børn med i bilen, bør du først og fremmest sætte dig ind i de pågældende landes regler. I Østrig kræver de eksempelvis, at børn under 150 cm sidder på en selepude. Dernæst bør du sørge for underholdning. Dette kan være i form af snacks, legetøj samt tablets. Desuden kan det være en god ide at planlægge overraskelser undervejs.

Hav styr på trafikken

Inden du kører afsted, bør du også have en smule kendskab til trafikreglerne i andre lande, da disse kan være en del afvigende fra de danske. Herunder bør du undersøge, om du skal betale vejafgifter i de lande, du kører igennem.

Desuden kan der i blandt andet Tyskland og Italien være miljøzoner, hvor for forurenende biler ikke må køre. Det er forskelligt, om du skal have miljømærkat, der giver grønt lys til at køre i disse zoner, eller om det er i bestemte tidsrum, at kørsel må foregå.

Hvis du skal igennem blandt andet Østrig, Schweiz, Slovenien eller Tjekkiet bør du huske motorvejsmærkater.

Et lille råd til sidst vil være at tjekke, om din vejhjælp dækker på destinationen samt turen frem og tilbage. Desuden vil det være en god ide at gemme nummeret ind på telefonen, så det er lige ved hånden, hvis I skulle være så uheldige.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *