Ting der kan gøre din alderdom bedre og ældre…

Hvornår man officielt hører under kategorien ældre eller senior, kan diskuteres. Dog vil de fleste nok mene, at det officielt sker når man går på pension fra arbejdsmarkedet. Mens nogle glæder sig til at gå på pension, så frygter andre det. I hvert fald har vi her samlet et par fif til hvordan livet kan gøres lettere, når alderen haler ind på en.

Pensionist tilværelsen

Som ældre har han selv sagt ikke den samme energi, som da man var ung, frisk og frejdig. Men som pensionist, har man heldigvis muligheden for at køre alt ting i et lidt roligere gear, end da man befandt sig på arbejdsmarkedet med faste mødetider og stramme deadlines. Det bedste og mest simple rå er; Nyd det! Det er nu du har tid til at dyrke dine interesser, gøre noget godt for dig selv, besøge venner og tilbringe tid med børnebørnene. Mange senior frygter et tomrum, når de forlader arbejdsmarkedet, hvilket selvfølgelig er helt naturligt. Men i det store hele handler det om at holde sig i gang, fylde dagene med gode og sjove ting og tage sig god tid om det hele. Du behøver nemlig ikke længere at hænge i en klokkestreng.

Det kan også være det nu, endelig, er tiden hvor du kan tage din ægtefælde under armen og rejse alle de steder hen, som I altid har drømt om. Gør det  endelig mens helbredet stadig er til det, ellers vil I med garanti fortryde det senere hen. At rejse er som bekendt at leve, og ikke alle har haft tid eller råd til det, mens de var unge.

Hjælpemidler til ældre

For de fleste begynder kroppen med alderen at have mén, mén af livet ganske enkelt. Heldigvis findes der en lang række hjælpemidler til ældre. Hvilket eller hvilke hjælpemidler man kan for brug for afhænger naturligvis af ens personlige, aldersbetingede, udfordringer. Det kan være en hæve/sænke madras, så det er lettere at komme ud af sengen om morgenen, når kroppen er stiv og først lige skal i gang efter en lang nat.  Det kan være voksenbleer, hvis blæren med alderen begynder at svigte lidt. Rigtig mange ældre er også glade for en rollator, da det kan være en god støtte på den daglige gåtur. Unge som gamle har vi alle nemlig godt af frisk luft hver dag. Det gør underværker for vores humør og generelle velbefindende, desuden er det en god måde at få klarhed i tankerne på.  
I det hele taget er det alfa omega, at man som senior gør hvad man kan for at hold sig i gang, så kroppen ikke går helt i stå. Det kan være i form af let gymnastik, en daglig gåtur, strækøvelser eller noget helt fjerde. Gør det, som du føler dig godt tilpas med. Der findes også en hel del motionshold for ældre, hvor er der mulighed for at være aktiv og hygge sig med jævnaldrende.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *